Nazad na početnu

Svinjski kotleti s umakom od smeđeg šećera

Svinjski kotleti s umakom od smeđeg šećera za roštiljčić.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 100 g smeđeg šećera
  • 120 ml soka od jabuke
  • 60 ml biljnog ulja
  • 15 ml umaka od soje
  • 1 g đumbira, mljevenog
  • Prstohvat soli i papra
  • 5 g kukuruznog škroba
  • 120 ml vode
  • 6 kom svinjskih kotleta

Priprema

Priprema

Zagrijte roštilj na jaku toplinu.

U malom loncu za umake, pomiješajte smeđi šećer, sok od jabuke, ulje, umak od soje, đumbir, sol i papar. Dovedite sve do vrenja.

Zatim pomiješajte vodu i kukuruzni škrob u maloj zdjeli i umutite ga u smjesu smeđeg šećera. Miješajte dok se ne zgusne.

Dobro očetkajte i nauljite rešetke prije stavljanja svinjskih kotleta na roštilj. Pecite kotlete na 10-12 minuta, okrečući samo jedanput. S četkom nanesite umak na meso taman prije nego što mislite ukloniti kotlete s roštilja.

Poslužite s preostalim umakom.