Nazad na početnu

Svinjski kotleti

Svinjski kotleti za četiri osobe.

00:25
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 jaje
  • 75 g krušnih mrvica
  • 50 g svježeg bosiljka, narezanog
  • 2 velike žlice svježe narezanog origana
  • 1 velika žlica parmezana, svježe naribanog
  • 1 čajna žličica svježeg timijana, narezanog
  • 450 g svinjskih kotleta
  • 2 velike žlice biljnog ulja
  • Sol
  • Crni papar

Priprema

Priprema

U plitkoj posudi lagano razmutite jaje. U odvojenoj posudi, zajedno pomiješajte krušne mrvice, bosiljak, origano, parmezan, timijan, sol i papar.

Zatim kotlete obložite s mješavinom na način da ih prvo umočite u jaje, a zatim u mješavinu.

U velikoj tavi zagrijte pola ulja na srednje jakoj vatri.

Radeći u serijama, pecite svinjetinu na 8 - 10 minuta, taman dok samo malo ružičaste boje ostane u sredini mesa. Okrenite meso jedanput tijekom pečenja te dodajte ulje po potrebi.

Izvadite iz tave i podijelite na četiri porcije.

Poslužite vruće uz salatu ili povrće.