Nazad na početnu

Svinjski chow mein

Okus Kine na vašem stolu.

00:40
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 250 g rezanaca
  • 4 velike žlice biljnog ulja
  • 2 velike žlice blagog soja umaka
  • 250 g svinjskih fileta, skuhanih i narezanih na trakice
  • 100 g mahuna, očišćenih i narezanih
  • 1 čajna žličica soli
  • ½ čajne žličice šećera
  • 1 velika žlica rižinog vina
  • 2 mlada luka, tanko narezana
  • ½ čajne žličice sezamovog ulja

Priprema

Priprema

Kuhajte rezance u kipućoj vodi, a zatim ih ocijedite i isperite pod hladnom vodom. Ocijedite ih ponovno, a zatim pomiješajte s 1 žlicom biljnog ulja.

Zagrijte žlicu biljnog ulja u woku dok ne bude vruće. Dodajte rezance, a zatim ih pržite konstantno miješajući na 2-3 minute zajedno sa žlicom sojinog umaka. Zatim sve uklonite na tanjur za posluživanje i držite na toplom.

Zagrijte preostalo ulje, dodajte svinjetinu i mahune te pržite miješajući na dvije minute.

Dodajte sol, šećer, rižu, vino, ostatak soja umaka i polovicu mladog luka u wok.

Umiješajte smjesu u wok, dodajući malo vode ako je potrebno, a zatim sve prelijte preko rezanaca i pospite sezamovim uljem i preostalim mladim lukom.

Poslužite vruće.