Svinjetina u umaku od trešanja

Sočno meso u slatkastom umaku.

Svinjetina u umaku od trešanja

02:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Utrljajte2 žlice ulja u meso. Obje strane mesa dobro začinite solju i paprom. Utrljajte češnjak i ružmarin.

Zagrijte preostalu žlicu ulja u tavi. Pecite meso s obje strane dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Premjestite na lim za pečenje i pecite ga u pećnici oko 1 sat.

Posljednjih 30 minuta pečenja mesa započnite s pripremom umaka. Zagrijte lonac na laganoj vatri. Dodajte ulje, luk, poriluk, trešnje i ružmarin i kuhajte oko 10 minuta. Dodajte preostale sastojke i kuhajte dok umak ne postane gust.

Izvadite meso iz pećnice i pustite da stoji barem 10 minuta prije rezanja. Poslužite uz umak od vina i trešanja.

Ostali recepti

Kolač bez šećera i glutena koja se ne peče
Paprike punjene šampinjonima
Smoothie od cikle i konoplje
Piletina s rajčicom
Slatko kisela piletina
Juha od slatkog krumpira
Smoothie od trešanja i jogurta
Čokoladne kockice
© 2025 Zdravi recepti