Svinjetina s lećom

Zapečena svinjska pisanica sa začinjenom lećom.

Svinjetina s lećom

00:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200° C. Zagrijte 4 šalice vode te pustite da proključa. Dodajte leće i 1 žličicu soli te kuhajte 20 do 25 minuta, povremeno miješajući.

U međuvremenu zagrijte 1 žlicu ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Svinjetinu začinite s 1/2 žličice soli i papra te pecite, povremeno okrećući 8 minuta. Zatim svinjetinu prenesite na lim za pečenje i stavite u pećnicu da se peče 10 do 12 minuta.

U veliku zdjelu pomiješajte ocat, senf, preostale 2 žlice ulja i 1/4 žličice soli i papra. Dodajte leće, celer, mrkvu, luk i orahe te dobro promiješajte. Poslužite sa svinjetinom.

Energetska vrijednost:

408

Nutritivne vrijednosti:

Kalorije 408
Ukupno masti 16g
Kolesterol 58mg
Natrij 738mg
Ukupno ugljikohidrata 33g
Proteini 35g

Ostali recepti

Pileća prsa s bademima
Crna kraljica
Začinjeni pečeni halibut
Savršeno hrskavi prženi kolutići luka
Grah salata s grožđicama
Pljeskavice od govedine, maslina i feta sira
Ukusna i zdrava salata koja se bori protiv raka
Džem od kupina, meda i bosiljka
© 2025 Zdravi recepti