Zapečena svinjska pisanica sa začinjenom lećom.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 200° C. Zagrijte 4 šalice vode te pustite da proključa. Dodajte leće i 1 žličicu soli te kuhajte 20 do 25 minuta, povremeno miješajući.
U međuvremenu zagrijte 1 žlicu ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Svinjetinu začinite s 1/2 žličice soli i papra te pecite, povremeno okrećući 8 minuta. Zatim svinjetinu prenesite na lim za pečenje i stavite u pećnicu da se peče 10 do 12 minuta.
U veliku zdjelu pomiješajte ocat, senf, preostale 2 žlice ulja i 1/4 žličice soli i papra. Dodajte leće, celer, mrkvu, luk i orahe te dobro promiješajte. Poslužite sa svinjetinom.
Energetska vrijednost:
Nutritivne vrijednosti:
Kalorije 408
Ukupno masti 16g
Kolesterol 58mg
Natrij 738mg
Ukupno ugljikohidrata 33g
Proteini 35g