Nazad na početnu

Švedske mesne okruglice (Dijeta metaboličko čudo)

Mogu biti prilog ili glavno jelo.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 450g mljevene govedine
  • 1 srednja glavica luka, nasjeckana
  • 1 srednja zelena paprika babura, sitno sjeckana
  • 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
  • 1 žlica sitno nasjeckanog svježeg kopra i peršina
  • 1 / 4 žličica mljevenog oraščića
  • 1 žličica sušenog kopra
  • 1 veliko jaje
  • 1 / 2 žličice soli i crnog papra
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 180ml goveđeg temeljca
  • 120ml bijelog vina

Priprema

Priprema

U veliku posudu pomiješajte mljevenu junetinu, luk, zelenu papriku, češnjak, kopar, peršin, začine, umućeno jaje, sol i papar. Rukama dobro izmiješajte sve sastojke.

Oblikujte male okruglice. U tavi zagrijte ulje i stavite okruglice. Pecite dok ne dobiju smeđu boju na sve strane. Okrećite ih da se ravnomjerno ispeku.

Uklonite okruglice s vatre i položite na papirnati ručnik da upije višak masti.

Kuhajte goveđi temeljac i vino na visokoj temperaturi oko 3 minute. Dodajte mesne okruglice i kuhajte u umaku 10 minuta. Polijevajte mesne okruglice dok se umak ne zgusne. Poslužite odmah.