Šumsko voće s ricotta sirom i prženim bademima

Neodoljivo šumsko voće s ricotta sirom možete poslužiti kao desert ili pak lagani međuobrok.

Šumsko voće s ricotta sirom i prženim bademima Izvor slike: 123RF

00:10

Sastojci:

Priprema

1. Bademe popržite na tavi 3 do 4 minute i ostavite sa strane.

2. Šumsko voće zagrijte u mikrovalnoj na visokoj temperaturi 1 do 2 minute. Po želji možete dodati malo meda ako vam je voće prekiselo.

3. U zdjelici pomiješajte ricotta sir i malo grčkog jogurta.

4. U čašu na dno stavite veliku žlicu smjese sira i jogurta, zatim zagrijano šumsko voće i bademe te dodajte ostatak sira i jogurta.

5. Ukrasite svježim šumskim voćem.

Energetska vrijednost:

150

Ostali recepti

Niskokalorični muffini s borovnicama
Špageti carbonara
Peciva od bundeve i kadulje
Pileći ražnjići s gljivama i ananasom
Sacher torta (za dijabetičare)
Vegetarijanski burger od 3 sastojka
Svinjski kotleti u umaku od brusnica
Pureća pljeskavica s fetom i maslinama
© 2025 Zdravi recepti