Štrudla od jabuka

Tradicionalni desert kojeg svi volimo.

Štrudla od jabuka

02:00

Sastojci:

Priprema

U zdjelu stavite sve sastojke za tijesto i dobro mijesite dok tijesto ne postane kompaktno. Stavite ga na pouljeni tanjur i pustite da stoji u hladnjaku oko 1 sat.

U međuvremenu namočite grožđice u vodu i pustite da stoje oko 30 minuta. Ocijedite ih i ostavite sa strane.

Jagode ogulite i nasjeckajte na tanke kriške. Stavite ih u zdjelu, dodajte grožđice, krušne mrvice, sok i koricu od limuna, šećer, cimet, muškatni oraščić, vanilin šećer i brašno. Sve dobro promiješajte.

Rastopite maslac u tavi i zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.

Izvadite tijesto ih hladnjaka i razvucite ga tako na svim mjestima bude jednako tanak.
Polovicom rastopljenog maslaca premažite tijesto, rasporedite nadjev i pažljivo zarolajte. Tijesto na kraju premažite preostalim maslacem, stavite na lim i pecite 30 do 35 minuta.

Ostali recepti

Popajev smoothie
Njoki u ljutom umaku od brusnica i rajčica
Kremasti humus od avokada
Napitak od rajčice i citrusa
Smoothie od špinata i grejpa za jačanje imuniteta
Zdravi doručak (prehrana za krvnu grupu B)
Rižoto s piletinom i tikvicom
Kolačići od banane, borovnica i zobenih pahuljica
© 2025 Zdravi recepti