Štrudla od jabuka

Tradicionalni desert kojeg svi volimo.

Štrudla od jabuka

02:00

Sastojci:

Priprema

U zdjelu stavite sve sastojke za tijesto i dobro mijesite dok tijesto ne postane kompaktno. Stavite ga na pouljeni tanjur i pustite da stoji u hladnjaku oko 1 sat.

U međuvremenu namočite grožđice u vodu i pustite da stoje oko 30 minuta. Ocijedite ih i ostavite sa strane.

Jagode ogulite i nasjeckajte na tanke kriške. Stavite ih u zdjelu, dodajte grožđice, krušne mrvice, sok i koricu od limuna, šećer, cimet, muškatni oraščić, vanilin šećer i brašno. Sve dobro promiješajte.

Rastopite maslac u tavi i zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.

Izvadite tijesto ih hladnjaka i razvucite ga tako na svim mjestima bude jednako tanak.
Polovicom rastopljenog maslaca premažite tijesto, rasporedite nadjev i pažljivo zarolajte. Tijesto na kraju premažite preostalim maslacem, stavite na lim i pecite 30 do 35 minuta.

Ostali recepti

Čokoladni smoothie
Potplećnjak ili ribeye odrezak s madagaskarskim umakom
Pljeskavice od riže
Lagana torta
Božićna torta od mrkve i oraha
Sok od povrća za jačanje imuniteta
Smoothie od badema, kikirikija i datulja
Salata s piletinom i orasima
© 2025 Zdravi recepti