Nazad na početnu

Steak s umakom od naranče

Ova pomalo neobična kombinacija mesa i naranče će vas oduševiti.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • Sol

  • Steak izrezan na trake

  • Sok cijeđene naranče

  • 50 ml umaka od soje

  • Žlica sezamovog ulja

  • Žlica maslaca

Priprema

Priprema:

  1. Izvadite steak iz frižidera i ostavite da stoji 20-ak minuta na sobnoj temperaturi. Nakon toga ga dobro začinite solju i izrežite na trake širine 3 cm.

  2. Ostale sastojke, osim maslaca, stavite u zdjelu i dobro ih pomiješajte.

  3. Meso stavite u plastičnu vrećicu sa zatvaračem. Polovicu pripremljene marinade ulijte u vrećicu i protresite kako bi umak u potpunosti obavio meso, a ostatak marinade spremite u frižider za kasnije. Zatvorite vrećicu i stavite u frižider na minimalno 2 sata.

  4. Na tavi rastopite maslac, te na srednjoj temperaturi pecite pripremljeno meso 4 minute sa svake strane (ili duže ako želite jače pečeno).

  5. Zagrijte ostatak marinade i prelijte preko mesa.