Nazad na početnu

Španjolska tortilja

Neobična i jednostavna tortilja na španjolski način.

00:40
4 osobe
Lako

Nutritivne vrednosti

Kalorije 178
Masti 9g
Kolesterol 217mg
Ugljikohidrati 10g
Šećer 0g
Proteini 13g
Vlakna 2g
Natrij 433mg
Kalij 210mg

Sastojci

  • 3 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulje
  • 1 sitno nasjeckana glavica luka
  • 1 šalica na kockice narezanog kuhanog crvenog krumpira
  • 1/2 žličice crvene paprike
  • 6 jaja
  • 4 bjalanjka
  • 1/2 šalice nasjeckanog sira
  • 3 šalice nasjeckanog svežeg špinata
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice papra

Priprema

Priprema

U tavi zagrijte 2 žličice ulja. Dodajte luk i pržite 2 do 4 minute, dodajte krumpir i papriku te kuhajte oko 2 minute.

U veliku zdjelu umutite jaja i bjelanjke. Smjesu s krumpirom lagano dodajte u zdjelu s jajima. Zatim dodajte sir, špinat, sol i papar te dobro promiješajte. U veliku tavu zagrijte 1 žličicu ulja te dodajte smjesu s jajima. Poklopite i pecite dok rubovi ne posmeđe, 4 do 5 minuta.

Kako biste smjesu okrenuli, poklopite tavu s velikim tanjurom te preokrenite smjesu na tanjur. Zatim vratite u tavu kako bi se ispekla druga strana te pecite 3 do 6 minuta. Možete poslužiti toplo ili hladno.

Energetska vrijednost

178