Špageti u ukusnom umaku od piletina.
Sastojci:
Piletinu stavite u vodu. Dodajte, mrkve, celer i lovorov list. Prokuhajte, a zatim pustite da kuha na laganoj vatri oko 45 minuta.
Izvadite piletinu i pustite da se ohladi. Nastavite kuhati pileći temeljac i ostale namirnice oko pola sata.
Rastopite žlicu maslaca na maslinovom ulju i prepecite luk i češnjak dok ne postanu mekani i zlatni, oko 15 minuta. Istrgajte piletinu na komadiće. Kada povrće omekša, dodajte šalicu pilećeg temeljca (bez povrća) i umak od rajčice. Dodajte u timijan i isjeckanu piletinu. Neka se kuha na laganoj vatri dok se umak ne zgusne, oko 20 minuta.
Tjesteninu kuhajte 1 minutu i stavite u umak. Dodajte papar i miješajte na srednje jakoj vatri oko 20 minuta.