Nazad na početnu

Špageti u pilećem umaku

Špageti u ukusnom umaku od piletina.

01:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 250 g špageta
  • 2 pileća batka
  • 1 nasjeckani luk
  • 2 mrkve
  • 1 lovorov list
  • 2 litre vode
  • 1 žlica soli
  • 1 nasjeckani celer
  • 3 nasjeckana češnja češnjaka
  • 2 žlice svježeg nasjeckanog timijana
  • 1 šalica pilećeg temeljca
  • 1,5 šalica umaka od rajčice
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica papra

Priprema

Priprema

Piletinu stavite u vodu. Dodajte, mrkve, celer i lovorov list. Prokuhajte, a zatim pustite da kuha na laganoj vatri oko 45 minuta.

Izvadite piletinu i pustite da se ohladi. Nastavite kuhati pileći temeljac i ostale namirnice oko pola sata.

Rastopite žlicu maslaca na maslinovom ulju i prepecite luk i češnjak dok ne postanu mekani i zlatni, oko 15 minuta. Istrgajte piletinu na komadiće. Kada povrće omekša, dodajte šalicu pilećeg temeljca (bez povrća) i umak od rajčice. Dodajte u timijan i isjeckanu piletinu. Neka se kuha na laganoj vatri dok se umak ne zgusne, oko 20 minuta.

Tjesteninu kuhajte 1 minutu i stavite u umak. Dodajte papar i miješajte na srednje jakoj vatri oko 20 minuta.