Nazad na početnu

Špageti s lososom i crvenom paprikom

Delikatesa s kojom ćete garantirano oduševiti društvo.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 500 g lososa
  • 30 ml soka od limuna
  • 100 g popržene svježe crvene paprike
  • 25 g naribanog parmezana
  • 8 g gustina
  • 4 g mljevene ljute paprike
  • 1 češanj češnjaka, nasjeckan
  • 10 g peršina, svježe nasjeckanog
  • 250 ml pilećeg temeljca
  • 250 g špageta

Priprema

Priprema

U lim za pečenje, posložite filete u jednom sloju. Pospite sa sokom od limuna. Čvrsto pokrijte posudu s folijom.

Pecite na 230 stupnjeva C. Pecite dok riba bude neprozirna, ali još uvijek vlažna u najdebljim dijelovima, znači od 12 do 14 minuta.

U međuvremenu, u blenderu smiksajte crvene paprike, parmezan, gustin, mljevenu papriku i češnjak. Zatim dodajte peršin i pileći temeljac te dodatno miksajte kako bi se sve dobro pomiješalo.

Ulijte smjesu koju ste upravo napravili u tavi. Miješajte na visokoj toplini sve dok ne počne ključati. Smanjite toplinu kako bi ostalo toplo.

Skuhajte špagete u 3 litre kipuće vode, predlažemo oko 7 minuta. Ocijedite i vratite u posudu.

Umiješajte sokove od pečenog lososa u umak od crvene paprike.

Pomiješajte 1 i ½ šalicu umaka s špagetima. Raspodijelite tjesteninu na tanjure.

Na vrh stavite ribu i prelijte sve s preostalim umakom.

Poslužite toplo.