Delikatesa s kojom ćete garantirano oduševiti društvo.
Sastojci:
U lim za pečenje, posložite filete u jednom sloju. Pospite sa sokom od limuna. Čvrsto pokrijte posudu s folijom.
Pecite na 230 stupnjeva C. Pecite dok riba bude neprozirna, ali još uvijek vlažna u najdebljim dijelovima, znači od 12 do 14 minuta.
U međuvremenu, u blenderu smiksajte crvene paprike, parmezan, gustin, mljevenu papriku i češnjak. Zatim dodajte peršin i pileći temeljac te dodatno miksajte kako bi se sve dobro pomiješalo.
Ulijte smjesu koju ste upravo napravili u tavi. Miješajte na visokoj toplini sve dok ne počne ključati. Smanjite toplinu kako bi ostalo toplo.
Skuhajte špagete u 3 litre kipuće vode, predlažemo oko 7 minuta. Ocijedite i vratite u posudu.
Umiješajte sokove od pečenog lososa u umak od crvene paprike.
Pomiješajte 1 i ½ šalicu umaka s špagetima. Raspodijelite tjesteninu na tanjure.
Na vrh stavite ribu i prelijte sve s preostalim umakom.
Poslužite toplo.