Špagete s veganskim umakom

Ovaj ukusan veganski umak odlična je ideja za brzi obrok gotov za manje od pola sata.

Špagete s veganskim umakom Izvor slike: 123RF

00:25

Sastojci:

Priprema:

  1. Skuhajte špagete al dente.
  2. Dok špagete kuhaju zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  3. Vatrostalnu posudu pokrijte papirom za pečenje, po njemu poredajte cherry rajčice narezane na polovice i začinite soli i paprom.
  4. Pecite 20-ak minuta pazeći da ne zagore.
  5. Za to vrijeme u loncu rastopite maslac, dodajte mu protisnuti češnjak i kratko popržite.
  6. U posebnoj posudi pomiješajte polovicu bademovog mlijeka, škrob i vodu, te pažljivo umiješajte u lonac u kojemu pržite češnjak.
  7. Nastavite miješati na laganoj vatri. Kad zgusne dodajte ostatak mlijeka, sol i papar, te kuhajte još 4 minute neprestano miješajući.
  8. Umak prelijte preko kuhanih špageta i dodajte pečenu cherry rajčicu. Po želji ukrasite svježim bosiljkom.

Ostali recepti

Začinjene pohane tikvice
Kolač od mrkve i lješnjaka
Svinjski kotleti u marinadi od meda i soje
Peciva od jabuka
Kolač od sira i borovnica
Muffini od nutelle i banane
Uskrsna torta od mrkve
Smoothie od jabuke, mlijeka i meda
© 2025 Zdravi recepti