Nazad na početnu
Sastojci
- 200 g borovnice
- 100 g kokosovog brašna
- 200 g višenamjenskog brašna
- 150 g smeđeg šećera ili prirodnog zaslađivača
- 100 g makadamija oraha
- 2 dl kanola ulja
- 50 g pšeničnog brašna (od cjelovitog zrna)
- 2 dl nemasnog bademovog mlijeka
- 2 jaja
- 1 žličica ekstrakta kokosa
- 1 žličica praška za pecivo
- ½ žličice sode bikarbone
- ½ žličice cimeta
- 50 g maslaca
- prstohvat soli
Priprema
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C. U posudi pomiješajte kokosovo brašno, 100 g višenamjenskog brašna i pola šećera ili zaslađivača s polovinom sitno nasjeckanih makadamija orasima. Dodajte žlicu kanola ulja i miješajte dok se sastojci ne sjedine. Ostavite sa strane.
- U drugoj posudi izmiješajte ostatak višenamjenskog brašna, pšenično brašno, prašak za pecivo, sodu, cimet i sol. Dodajte ostatak šećera i ulja, zatim dodajte 1 cijelo jaje, 1 bjelanjak od jaja, mlijeko, maslac i ekstrakt kokosa i dobro izmiješajte.
- U posudi sa suhim sastojcima napravite rupu u sredini pa izlijte prethodno napravljenu smjesu. Miješajte dok se ne sjedini, a zatim dodajte borovnice i ostatak makadamija oraha.
- U nauljeni kalup od muffina ravnomjerno rasporedite smjesu, a vrh pospite s ostatkom kokosovog brašna koje lagano pritisnete u tijesto. Pecite muffine 20-ak minuta, dok ne porumene, a možete čačkalicom provjeriti je li unutrašnjost dovoljno pečena.
- Ostavite da se hlade 10 minuta na sobnoj temperaturi, izvadite iz kalupa, ukrasite po želji i poslužite.