Zagrijte pećnicu na 200°C. U posudi pomiješajte kokosovo brašno, 100 g višenamjenskog brašna i pola šećera ili zaslađivača s polovinom sitno nasjeckanih makadamija orasima. Dodajte žlicu kanola ulja i miješajte dok se sastojci ne sjedine. Ostavite sa strane.
U drugoj posudi izmiješajte ostatak višenamjenskog brašna, pšenično brašno, prašak za pecivo, sodu, cimet i sol. Dodajte ostatak šećera i ulja, zatim dodajte 1 cijelo jaje, 1 bjelanjak od jaja, mlijeko, maslac i ekstrakt kokosa i dobro izmiješajte.
U posudi sa suhim sastojcima napravite rupu u sredini pa izlijte prethodno napravljenu smjesu. Miješajte dok se ne sjedini, a zatim dodajte borovnice i ostatak makadamija oraha.
U nauljeni kalup od muffina ravnomjerno rasporedite smjesu, a vrh pospite s ostatkom kokosovog brašna koje lagano pritisnete u tijesto. Pecite muffine 20-ak minuta, dok ne porumene, a možete čačkalicom provjeriti je li unutrašnjost dovoljno pečena.
Ostavite da se hlade 10 minuta na sobnoj temperaturi, izvadite iz kalupa, ukrasite po želji i poslužite.