Sočna i ukusna čokoladna torta

Ova čokoladna torta je toliko ukusna da ćete ju raditi još mnogo puta!

Sočna i ukusna čokoladna torta

01:10

Sastojci:

Priprema

Prvo napravite kremu.

Zagrijte sve sastojke, osim ekstrakta vanilije, i miješajte na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi. Umiješajte ekstrakt vanilije i prstohvat soli. Ostavite da se hladi.

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Papirom za pečenje obložite dva kalupa promjera 20 cm.

Rastopite maslac i mikserom umiješajte ulje, mlaćenicu, kavu i jaja.

Pomiješajte suhe sastojke i 1/4 žličice soli. Umiješajte smjesu sa maslacem.

Podijelite tijesto između pripremljenih kalupa za pečenje i pecite oko 30 min.

Kada se torta malo ohladi, izvadite ju iz kalupa.

Uklonite papir za pečenje i izrežite torte po sredini.

Jedan sloj biskvita premažite kremom i na nju stavite još jedan biskvit. Ponovite sa preostalim dijelovima. Na kraju, cijelu tortu premažite kremom i držite u hladnjaku do posluživanja.

Energetska vrijednost:

548

Ostali recepti

Paprike punjene quinoom i shittake gljivama
Kroasani od Nutelle i banane
Salata od svježe brokule
Riba u limunu i parmezanu
Španjolske ćufte s grah varivom
Meksički burger
Limunova krema s voćem i keksima
Vinaigrette od jagode
© 2025 Zdravi recepti