Ova čokoladna torta je toliko ukusna da ćete ju raditi još mnogo puta!
Sastojci:
Prvo napravite kremu.
Zagrijte sve sastojke, osim ekstrakta vanilije, i miješajte na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi. Umiješajte ekstrakt vanilije i prstohvat soli. Ostavite da se hladi.
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Papirom za pečenje obložite dva kalupa promjera 20 cm.
Rastopite maslac i mikserom umiješajte ulje, mlaćenicu, kavu i jaja.
Pomiješajte suhe sastojke i 1/4 žličice soli. Umiješajte smjesu sa maslacem.
Podijelite tijesto između pripremljenih kalupa za pečenje i pecite oko 30 min.
Kada se torta malo ohladi, izvadite ju iz kalupa.
Uklonite papir za pečenje i izrežite torte po sredini.
Jedan sloj biskvita premažite kremom i na nju stavite još jedan biskvit. Ponovite sa preostalim dijelovima. Na kraju, cijelu tortu premažite kremom i držite u hladnjaku do posluživanja.
Energetska vrijednost: