Sočna božićna torta s prošekom

Poslužite komad torte uz kuglicu sladoleda od vanilije i doživite pravu rapsodiju okusa.

Sočna božićna torta s prošekom Izvor slike: Depositphotos

01:20

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C. Lagano namastite 2 kalupa promjera 21 cm.
  2. Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete glatku smjesu i postupno dodajte 1 po 1 jaje. Dodajte brašno i prošek.
  3. Pecite biskvite 45 do 50 minuta. Ostavite da se ohlade, a potom iz izvadite iz kalupa. Dok se biskviti hlade, napravite glazuru.
  4. Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte prošek i lagano ga umiješajte.
  5. Na prvi biskvit rasporedite marmeladu i preklopite drugim biskvitom. Obložite tortu glazurom od maslaca i prošeka, i ukrasite po želji.

Energetska vrijednost:

597

Ostali recepti

Salata od šampinjona
Čokoladna torta bez glutena
Paprena pileća tjestenina
Peciva od mrkve i sira
Tost s avokadom i ovčjim sirom
Sablasne Helloween banane
Leptirići s brokulom
Kolačići od kikirikija
© 2025 Zdravi recepti