Nazad na početnu

Sočan ramstek s umakom od senfa

Umak od senfa i ukusan odrezak su odlična kombinacija za sve ljubitelje mesa

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 juneća ramsteka
  • 2 žlice senfa
  • 0,3 dl konjaka
  • Maslinovo ulje
  • Kiselo vrhnje
  • Sol i papar

Priprema

  1. Meso ostaviti na sobnoj temperaturi 20-30 minuta, te ga posoliti i popapriti
  2. Na malo zagrijanog maslinovog ulja peći ramstek ovisno o ukusu (oko 4 minute sa svake strane za srednje pečen)
  3. Meso izvaditi sa strane, omotati folijom i ostaviti da se odmori
  4. U tavi u kojoj se pekao ramstek kratko zapržiti senf, podliti konjakom i flambirati
  5. Dodati vrhnje i sol
  6. Umak poslužiti preliven preko ramsteka ili sa strane