Sočan pomfrit s češnjakom

Pomfrit se ne mora pržiti u dubokom ulju kako bi bio ukusan. Uz ovu marinadu omiljeni će prilog biti iznimno sočan.

Sočan pomfrit s češnjakom Izvor slike: 123RF

00:45

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Za to vrijeme ogulite krumpir i narežite na štapiće.
  3. Za pripremu marinade posudu stavite sve sastojke, osim krumpira i pilećeg temeljca i dobro promiješajte da se sastojci spoje.
  4. Krumpir stavite u vatrostalnu posudu, prelijte marinadom i pecite oko 10 minuta.
  5. Krumpir izvadite iz pećnice, dodajte pileći temeljac te vratite u pećnicu. Pecite još oko 20 minuta.

Ostali recepti

Čaj od sjemenki komorača
Salata od crnog graha i avokada
Bruschette s rajčicom i feta sirom
Smoothie od kivija i šipka za eliminaciju celulita
Krem juha s porilukom i limunom
Složenac od kunića
Šarena salata od cikle, kelja i piletine
Osvježavajući smoothie od grejpa i badema
© 2025 Zdravi recepti