Nazad na početnu

Složenac od puretine

Ako želite fini ručak, s puretinom ćete teško pogriješiti.

01:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 40 g maslaca
  • 2 velike žlice glatkog brašna
  • 150 ml milerama
  • 225 g skuhane puretine, narezane na kockice
  • 225 g sira cheddara, naribanog
  • 450 g pire krumpira
  • sol
  • papar

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 ° C.

Rastopite maslac u tavi na laganoj vatri, a zatim umiješajte i brašno dok se sve temeljito ne promiješa. Polako umiješajte i vrhnje i 225ml hladne vode. Začinite sa solju i paprom.

Miješajte na laganoj vatri na 5 minuta i nakon toga maknite s vatre.

Stavite puretinu u lagano namašćenu vatrostalnu zdjelu. Prelijte umak preko puretine, a zatim sve posipajte sa sirom. Za kraj raširite pire krumpir preko sira.

Pecite u pećnici, nepokriveno, na 45 minuta.

Poslužite vruće.