Složenac od piletine, smeđe riže i graha

Sočan i bogat ručak za 8 osoba.

Složenac od piletine, smeđe riže i graha

02:00

Sastojci:

Priprema

Pomiješajte rižu i povrtni temeljac u loncu i dovedite sve do vrenja. Smanjite vatru na nisku razinu, poklopite i pirjajte 45 minuta, ili taman dok riža ne bude mekana.

Prethodno zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Lagano nauljite veliki lim za pečenje.

Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri i dinstajte luk u njoj dok ne omekša. Umiješajte tikvice, piletinu i gljive. Začinite s kuminom, solju i mljevenim paprom. Kuhajte i dobro miješajte dok tikvice ne dobiju lagano smeđu boju, a piletina se skroz zagrije.

U velikoj zdjeli, pomiješajte kuhanu rižu, luk, tikvice, piletinu, gljive, grah, čili paprike, mrkvu i pola ementalera. Prebacite sve u pripremljeni lim za pečenje i pospite s preostalim sirom.

Labavo pokrijte lim za pečenje s folijom i pecite na 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Uklonite foliju i nastavite peći na još 10 minuta, ili taman dok složenac počne dobijati mjehure i lagano smeđu boju.

Ostali recepti

Smoothie za bolje zdravlje i brži metabolizam
Salata od slanutka, grejpa i špinata
Smoothie od cikle i naranče
Kremasti rižoto s kukuruzom
Pečeni patlidžani na sicilijanski
Juha od bundeve za mršavljenje
Čokoladna torta koja se ne peče
Kuglof od čokolade
© 2025 Zdravi recepti