Nazad na početnu

Složenac od piletine sa šerijem

Mogli bi ga zvati i složenac od pijane piletine, no kako god ga zvali, opet je slastan!

02:15
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 porcije pilećih filea, bez kože i narezane
  • 25 g maslaca
  • 1 veliki luk, fino narezan
  • 100 g šampinjona, narezanih na ¼
  • 400 g rajčica, narezanih
  • 125 ml šerija
  • 2 velike žlice pasirane rajčice
  • 1 začinski buket (bouquet garni) - stručak peršina, timijana i 1 lovorov list
  • sol
  • papar

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 ° C.

Popržite piletinu na maslacu u posudi za složenac koja je vatrootporna, sve dok ne dobije blago smeđu boju. Uklonite piletinu sa strane, a u posudu stavite luk koji pržite na dvije minute. Dodajte gljive i kuhajte na daljnju minutu, a zatim vratite piletinu u posudu.

Dodajte rajčice. Pomiješajte šeri i pasiranu rajčicu i umiješajte u mješavinu.

Dodajte začinski buket i začinite sa solju i paprom.

Dovedite sve do vrenja, poklopite i stavite u pećnicu na sat i pol, ili dok piletina ne bude mekana.

S vrha pokupite masnoću i poslužite vruće.