Nazad na početnu

Složenac od piletine i poriluka

Poriluk i piletina za slastan ručak!

01:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 25 g maslaca
  • 4 fileta pilećih prsa, bez kože
  • 2 poriluka, narezana
  • 275 g konzervirane kondenzirane povrtne juhe
  • 225 ml bijelog vina
  • 1 velika žlica kukuruznog brašna

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 ° C.

Na srednje jakoj vatri na maslacu u tavi popržite piletinu dok ne dobije blago smeđu boju. Dodajte poriluk i kuhajte dok ne bude blago mekan. Dodajte juhu i vino i posipajte kukuruzno brašno po vrhu.

Pomiješajte sve, a zatim pirjajte na oko 20 minuta, sve dok se smjesa ne počne zgušnjavati.

Ulijte smjesu u veliku vatrostalnu zdjelu i pecite u pećnici na oko 30 minuta.

Poslužite vruće.