Složenac od piletine i krumpira

Piletina i krumpir su zajamčeni ubojice gladi!

Složenac od piletine i krumpira

01:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190 ° C.

Zagrijte ulje u vatrostalnoj zdjeli koja smije na vatru te dodajte pileća prsa. Lagano ih pržite na 5 do 8 minuta dok ne dobiju blago smeđu boju na obje strane. Izvadite prsa sa žlicom koja ima prorez i stavite na zasebni tanjur.

Dodajte mladi luk, mrkvu i mahune u posudu te lagano pržite na 3 do 4 minute.

Vratite piletinu u vatrostalnu zdjelu te dodajte i temeljac. Dodajte krumpir, začinite sa solju i paprom i dovedite sve do vrenja.

Poklopite vatrostalnu zdjelu, prebacite u pećnicu i pecite na 40 do 50 minuta sve dok krumpir ne omekša.

Pomiješajte kukuruzno brašno s 3 velike žlice hladne vode. Dodajte to u složenac i miješajte dok se sve ne izmiješa i ne zgusne.

Poklopite i kuhajte još pet minuta.

Poslužite odmah.

Ostali recepti

Ražnjići od povrća i sira
Muffini od zobenih pahuljica, badema i borovnica
Omlet s gljivama i zelenim papričicama
Mađarski gulaš
Juha s heljdinom kašom
Brownieji od bijele čokolade i matcha praha
Popečki od sira i krumpira
Goveđi gulaš
© 2025 Zdravi recepti