Piletina i krumpir su zajamčeni ubojice gladi!
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 190 ° C.
Zagrijte ulje u vatrostalnoj zdjeli koja smije na vatru te dodajte pileća prsa. Lagano ih pržite na 5 do 8 minuta dok ne dobiju blago smeđu boju na obje strane. Izvadite prsa sa žlicom koja ima prorez i stavite na zasebni tanjur.
Dodajte mladi luk, mrkvu i mahune u posudu te lagano pržite na 3 do 4 minute.
Vratite piletinu u vatrostalnu zdjelu te dodajte i temeljac. Dodajte krumpir, začinite sa solju i paprom i dovedite sve do vrenja.
Poklopite vatrostalnu zdjelu, prebacite u pećnicu i pecite na 40 do 50 minuta sve dok krumpir ne omekša.
Pomiješajte kukuruzno brašno s 3 velike žlice hladne vode. Dodajte to u složenac i miješajte dok se sve ne izmiješa i ne zgusne.
Poklopite i kuhajte još pet minuta.
Poslužite odmah.