Nazad na početnu

Složenac od pikantne piletine

Pikantna piletina za četiri osobe.

02:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 4 pileće porcije, bez kožice
  • 2 velike žlice glatkog brašna
  • 1 čajna žličica paprike
  • 25 g maslaca
  • 1 čajna žličica curry praha
  • 300 g konzervirane kondenzirane juhe od gljiva
  • 2 velike žlice narezanih krastavaca
  • Sol
  • Crni papar

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 ° C.

Bacite komade piletine u brašno, začinite s malo soli i paprom te poškropite s paprikom.

Otopite maslac u vatrostalnoj zdjeli koja smije na vatru i popržite piletinu sa svih strana dok ne dobije blago smeđu boju. Uklonite piletinu sa strane i iscijedite višak masnoće.

Pospite curry prah u zdjelu i dodajte juhu. Dovedite juhu do vrenja, tu i tamo miješajući.

Dodajte piletinu i krastavce, poklopite i pecite u pećnici na sat i pol do dva, tj. sve dok piletina ne bude gotova.

Poslužite vruće.