Nazad na početnu

Složenac od patlidžana i sira

Probajte ovo jelo jer će vam se sigurno svidjeti. Za 6 osoba.

00:45
4 osobe
Lako

Nutritivne vrednosti

  • Kalorije 385
  • Masti 26g
  • Protein 4g
  • Ugljikohidrati 17g
  • Kolesterol 72mg
  • Natrij 497 mg

Sastojci

  • 1/2 šalice sjeckanog luka
  • 1 žlica biljnog ulja
  • 170 g umaka od rajčice
  • 2/4 šalice vode
  • 2 žličice sušenog origana
  • 1/4 šalice peršina, svježeg i sjeckanog
  • 1/2 žličice soli
  • 1 veliki patlidžan ili tikvica
  • 450 g narezanog švicarskog sira
  • 1/2 šalice suhog kruha izrezanog na kockice
  • 1 šalica naribanog parmezana

Priprema

Priprema

Prepržite luk na ulju u tavi dok ne omekša. Dodajte rajčice, vodu, origano, peršin i sol. Kuhajte na laganoj vatri 10 minuta. Izrežite patlidžane (ili tikvice) na kriške.

Složite jedan sloj patlidžana na dno posude za pečenje. Prelijte sa 1/3 šalice umaka od rajčice. Na vrh stavite kriške švicarskog sira.

Dodajte još jedan sloj patlidžan i prelijte sa oko 1/2 šalice umaka od rajčice. Pomiješajte ostatak umaka s kockicama kruha i prelijte preko patlidžana. Pospite parmezanom. Pecite na 160 stupnjeva oko 25 minuta.

Energetska vrijednost

385