Nazad na početnu

Složenac od pancete, krumpira i kadulje

Počastite dobro društvo ovim jednostavnim receptom!

01:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 25 g maslaca
  • 750 g krumpira, narezanog na kriške
  • 100 g pancete, tanko narezane
  • 12 svježih listova kadulje
  • Sok od pola limuna
  • 300 ml vrućeg povrtnog temeljca
  • 150 g ementalera, naribanog
  • sol
  • crni papar

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190 ° C.

S maslacem premažite vatrostalnu zdjelu.

Raspršite kriške krumpira, pancetu i listove kadulje po zdjeli, a usput mjestimično začinite sa solju i paprom.

Umiješajte limunov sok u temeljac i prelijte sve preko krumpira.

Premažite maslac preko vrha.

Pecite u pećnici na sat vremena, taman dok vrh ne dobije zlatnu boju i dok krumpir ne bude mekan.

Po vrhu posipajte sir i odmah poslužite.