Ako ne znate što napraviti s ostacima povrća iz hladnjaka, a ne želite ni juhe ni variva, onda je ovaj složenac pravo rješenje za vas, bogat je i ukusan i pogodan za vegetarijance.
Započnite s umakom od sira. Na vatri rastopite maslac i dodajte brašno. Kuhajte 2-3 minute i lagano dodajte mlijeko, pazeći da ne ostanu grudice. Nastavite miješati dok ne dođe do vrenja i umak postane gust.
Maknite s vatre, dodajte senf, papar, sol i 30 g naribanog parmezana. Ostavite da se hladi sa strane dok pripremate njoke i povrće.
U velikom loncu zagrijte vodu i dodajte sol. Kad voda uzavre dodajte njoke i špinat i malo smanjite vatru. Na taj lonac stavite drugi lonac, dodajte vodu, kelj i cvjetove brokule. Kad drugi lonac zakuha, smanjite vatru i ostavite da se kelj i brokula kuhaju još par minuta.
Kad špinat omekša i njoki isplivaju, dobro procijedite oba lonca. U posudu za pečenje najprije stavite kelj i brokulu i rasporedite rukom, zatim dodajte špinat i njoke pa sve prelijte s umakom.
Ostatak parmezana naribajte i stavite na vrh. Stavite kratko u pećnicu, dok sir ne dobije zlatnu boju i počnu se stvarati mjehurići. Izvadite iz pećnice, razrežite da se prije ohladi i poslužite toplo, s dekoracijom po želji.