Nazad na početnu
Sastojci
- 1 brokula
- 70 g kelja
- 100 g špinata
- 500 g njoki
- 25 g maslaca
- 25 g običnog brašna
- 3 dl mlijeka
- 1 žlica senfa
- 50 g parmezana
- prstohvat soli
- prstohvat papra
Priprema
Priprema
- Započnite s umakom od sira. Na vatri rastopite maslac i dodajte brašno. Kuhajte 2-3 minute i lagano dodajte mlijeko, pazeći da ne ostanu grudice. Nastavite miješati dok ne dođe do vrenja i umak postane gust.
- Maknite s vatre, dodajte senf, papar, sol i 30 g naribanog parmezana. Ostavite da se hladi sa strane dok pripremate njoke i povrće.
- U velikom loncu zagrijte vodu i dodajte sol. Kad voda uzavre dodajte njoke i špinat i malo smanjite vatru. Na taj lonac stavite drugi lonac, dodajte vodu, kelj i cvjetove brokule. Kad drugi lonac zakuha, smanjite vatru i ostavite da se kelj i brokula kuhaju još par minuta.
- Kad špinat omekša i njoki isplivaju, dobro procijedite oba lonca. U posudu za pečenje najprije stavite kelj i brokulu i rasporedite rukom, zatim dodajte špinat i njoke pa sve prelijte s umakom.
- Ostatak parmezana naribajte i stavite na vrh. Stavite kratko u pećnicu, dok sir ne dobije zlatnu boju i počnu se stvarati mjehurići. Izvadite iz pećnice, razrežite da se prije ohladi i poslužite toplo, s dekoracijom po želji.