Nazad na početnu

Složenac od krumpira i poriluka

Kada za ručak želite nešto brzo i jednostavno isprobajte ovaj ukusni složenac.

01:15
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 300 g poriluka, narezanih na  komadiće
  • 150 g mrkve, naribane
  • 2 velike žlice maslinovog ulja
  • 1 čajna žličica suhog ružmarina
  • 900 g krumpira, narezanih na tanke ploške
  • 225 ml povrtnog temeljca
  • grančica ružmarina
  • sol
  • crni papar

Priprema

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.

2. U dubokoj tavi na ulju popržite poriluk i mrkvu. Smanjite vatru i poklopite te ostavite tako dok sastojci ne omekšaju. Dodajte ružmarin, sol i papar te se dobro promiješajte.

3. Na dno vatrostalne zdjele stavite trećinu krumpira, a na to zatim polovicu pripremljenog pvrća. Ponovite slojeve tako da posljednji sloj bude krumpir. Zatim prelijte temeljcem.

4. Poklopite i stavite u zagrijanu pećnicu. Nakon 50 minuta skinite poklopac i nastavite peći nepokriveno dodatnih 20 minuta.

5. Ukrasite ružmarinom i poslužite.