Složenac od bundeve

Slasna bundeva za deset osoba!

Složenac od bundeve

01:20

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 ° C.

Stavite bundevu u veliki lonac s dovoljno kipuće vode da ju prekrije. Ponovo dovedite vodu do vrenja, a zatim smanjite vatru i kuhajte dok bundeva ne bude mekana. Ocijedite ju, ali sačuvajte tekućinu u kojoj se kuhala. Zgnječite bundevu, dok ne dobijete kašasti oblik.

U velikoj zdjeli pomiješajte bundevu, tekućinu u kojoj se kuhala, jaje, dvije trećine krušnih mrvica, šećer, luk i zelenu papriku. Začinite sve sa solju i paprom.

Prebacite mješavinu u veliku vatrostalnu zdjelu i po vrhu posipajte preostale krušne mrvice.

Pecite u pećnici na oko 30 minuta, sve dok ne bude lagano zapečeno.

Poslužite vruće.

Ostali recepti

Zobene pahuljice s bananom i bobičastim voćem
Piletina s gljivama
Čokoladna tajna
Penne s graškom i bundevom
Riba s rajčicom i krumpirom
Tost od maslina
Proteinski smoothie s jagodama
Ljetna salata s tjesteninom i tunom
© 2025 Zdravi recepti