Nazad na početnu

Slojeviti bundevin cheesecake

Ako vam se sviđa cheesecake, ovaj dodatak bundeve doslovno će vas oduševiti!

01:20
4 osobe
Lako

Nutritivne vrednosti

Kalorija 426

Masti 29 g

Kolesterol 114 mg

Sastojci

  • Kora

  • 90 g otopljenog maslaca
  • 140 g mljevenih keksa
  • 1 žlica šećera
  • Punjenje

  • 500 g svježeg sira
  • 100 g šećera
  • 3 ml ekstrakta vanilije
  • 2 jaja
  • 120 g pirea od bundeve
  • 1 g cimeta
  • 1 g klinčića, mljevenog
  • 1 g muškatnog oraščića
  • Krema

  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 žlica šećera
  • 2 žličice soka od limuna

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Za koru, rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Umiješajte mrvice keksa i šećer tako da se smjesa ravnomjerno navlaži. Pritisnite smjesu na dno lima za pečenje i na rubove. Pecite 10 minuta.

Smanjite pećnicu na 165°C.

U velikoj zdjeli, pomiješajte sir, šećer i vaniliju. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Pomiješajte i jaja, ali jedno po jedno. Uklonite 1 šalicu tijesta i raširite po dnu kore, stavite ostatak na stranu.

Dodajte bundevu, cimet, klinčiće i muškatne oraščiće u preostalo tijesto i miješajte lagano dok se sve dobro ne pomiješa. Pažljivo raširite po tijestu na kori.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 35 do 40 minuta, ili provjerite da se smjesa za pečenje može zatresti zajedno s kalupom.

Ostavite da se ohladi, a zatim preljev od kiselog vrhnja, šećera i soka od limuna prelijte preko vrha.

Prije posluživanja stavite kolač u frižider na 3 sata ili ako možete preko noći.

Energetska vrijednost

426