Slojevita čokoladna torta

Torta s glazurom od čokolade.

Slojevita čokoladna torta

02:00

Sastojci:

Čokoladna glazura
  • 170g nasjeckane tamne čokolade
  • 200ml slatkog vrhnja
  • Priprema

    Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 20 cm.

    Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Stavite na stranu.

    Umiješajte kakao u toplo mlijeko. Miješajte sa žlicom dok nestanu grudice i dodajte biljno ulje.

    Miksajte žumanjke, vanilin šećer i šećer u prahu. Postupno dodajte mokre sastojke. Umiješajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.

    Bjelanjke miksajte dok ne dobijete čvrst snijeg i dodajte šećer. Polako dodajte bjelanjke u tijesto i miješajte cijelo vrijeme.

    Tijesto stavite u kalup za pečenje. Pecite 40 do 45 minuta.

    Kada se torta ohladi, prerežite ju u tri sloja.

    Kada slatko vrhnje prokuha, uklonite ga s vatre i dodajte nasjeckanu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se glazura ohladi na sobnu temperaturu.

    Prvi sloj torte premažite s 1/4 glazure. Stavite drugi sloj torte i ponovite postupak s ostalim slojevima. Ostatkom glazure premažite cijelu tortu.

    Tortu do posluživanja držite u hladnjaku.

    Ostali recepti

    Smoothie od naranče i ananasa
    Palačinka od krumpira i tikvica
    Protuupalni smoothie od kurkume
    Čaj od jabuke
    Tjestenina od piletine i špinata
    Sladoled od trešanja
    Pita od jabuka i malina
    Losos u umaku od šljiva
    © 2025 Zdravi recepti