Torta s glazurom od čokolade.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 20 cm.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Stavite na stranu.
Umiješajte kakao u toplo mlijeko. Miješajte sa žlicom dok nestanu grudice i dodajte biljno ulje.
Miksajte žumanjke, vanilin šećer i šećer u prahu. Postupno dodajte mokre sastojke. Umiješajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
Bjelanjke miksajte dok ne dobijete čvrst snijeg i dodajte šećer. Polako dodajte bjelanjke u tijesto i miješajte cijelo vrijeme.
Tijesto stavite u kalup za pečenje. Pecite 40 do 45 minuta.
Kada se torta ohladi, prerežite ju u tri sloja.
Kada slatko vrhnje prokuha, uklonite ga s vatre i dodajte nasjeckanu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se glazura ohladi na sobnu temperaturu.
Prvi sloj torte premažite s 1/4 glazure. Stavite drugi sloj torte i ponovite postupak s ostalim slojevima. Ostatkom glazure premažite cijelu tortu.
Tortu do posluživanja držite u hladnjaku.