Nazad na početnu
Sastojci
- 500 g škampa, očišćenih
- 1 dl suhog bijelog vina
- 3-4 žlice soja umaka
- 2 žlice kukuruznog škroba
- 2 žlice meda
- 25 g maslaca
- 3 češnja češnjaka
- 2 žlice mljevenog đumbira
- 1 žlica vlasca ili bosiljka (po želji)
Priprema
Priprema
- U posudu stavite škampe, zatim dodajte bijelo vino, 2 žlice umaka od soje i kukuruzni škrob. Izmiješajte i ostavite da stoji barem 10-ak minuta, dok pripremite ostale sastojke.
- U drugoj posudi izmiješajte 2 žlice umaka od soje i med dok se sastojci ne sjedine.
- Na vatri rastopite maslac, dodajte češnjak i đumbir i kuhajte nekoliko minuta neprestano miješajući.
- Kad se sastojci raspadnu dodajte marinirane škampe, skupa s vinom i ostalim sastojcima koji su se marinirali, i kuhajte 10-ak minuta, dok škampi ne dobiju bijelu boju s obje strane.
- U tavu sa škampima dodajte umak od soje i meda i sve skupa kuhajte 2-3 minute, dok umak ne postane gust. Odmah premjestite na tanjur. Poslužite vruće, s prilogom po želji (rižom, brokulom ili nekim drugim povrćem), a ako želite, možete ukrasiti vlascem ili bosiljkom.
