Nazad na početnu
Sastojci
- 1 šalica omekšanog maslaca
- 1 šalica šećera u prahu
- 1 jaje
- 1 i 1/2 čajne žličice ekstrakta badema
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 i 1/2 šalice višenamjenskog brašna
- 1 žličica soli
Glazura:
- 6 žlica omekšanog maslaca
- 3 žlice šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 do 4 žlice mlijeka
- prirodna boja za hranu
Priprema
Priprema
- Pomiješajte maslac i šećer. Miksajte dok smjesa ne postane pahuljasta i prozračna.
- Dodajte preostale sastojke i dobro izmiješajte. Ohladite u hladnjaku 1 do 2 sata.
- Zagrijte pećnicu na 190°C.
- Na pobrašnjenoj površini, razvaljajte tijesto na 5 mm i izrežite uz pomoć božićnih kalupa za kolačiće.
- Obložite lim papirom za pečenje, posložite kolačiće i pecite ih 7 do 9 minuta dok ne porumene. U međuvremenu pomiješajte sastojke za glazuru.
- Kada se kolačići ohlade, prebacite glazuru u vrećicu, odrežite vrh škarama i ukrasite ih po želji.