Nazad na početnu

Slani muffini od kukuruznog brašna

Ukusni slani muffini od kukuruznog brašna i sira izvrstan su vegetarijanski obrok koji se može jesti kao prilog ili kruh s raznim varivima ili kao domaće pecivo za doručak.

00:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 100 g kukuruznog brašna
  • 125 g bijelog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 3 dl punomasnog mlijeka
  • 75 g maslaca
  • 50 g sira (cheddar ili gouda)
  • prstohvat soli
  • prstohvat slatke paprike

Priprema

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Na laganoj vatri rastopite maslac i ostavite da se hladi.
  2. U posudi izmiješajte kukuruzno brašno, bijelo brašno i prašak za pecivo. Dodajte sol, papriku i naribani sir.
  3. U drugoj posudi pjenjačom izmiješajte jaja, dodajte mlijeko i ohlađeni maslac pa sve dobro promiješajte.
  4. Suhoj smjesi dodajte smjesu od jaja i lagano promiješajte. Kalup od muffina namažite maslacem pa ravnomjerno izlijte smjesu. Pecite 15-20 minuta, dok muffini ne dobiju zlatnu boju, a čačkalicom provjerite jesu li dovoljno pečeni.
  5. Izvadite iz pećnice i nožem pređite po rubovima muffina dok su vrući kako biste ih kasnije lakše izvadili. Kad se malo ohlade izvadite ih i poslužite tople ili hladne.