Nazad na početnu
Sastojci
- 100 g kukuruznog brašna
- 125 g bijelog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 jaja
- 3 dl punomasnog mlijeka
- 75 g maslaca
- 50 g sira (cheddar ili gouda)
- prstohvat soli
- prstohvat slatke paprike
Priprema
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Na laganoj vatri rastopite maslac i ostavite da se hladi.
- U posudi izmiješajte kukuruzno brašno, bijelo brašno i prašak za pecivo. Dodajte sol, papriku i naribani sir.
- U drugoj posudi pjenjačom izmiješajte jaja, dodajte mlijeko i ohlađeni maslac pa sve dobro promiješajte.
- Suhoj smjesi dodajte smjesu od jaja i lagano promiješajte. Kalup od muffina namažite maslacem pa ravnomjerno izlijte smjesu. Pecite 15-20 minuta, dok muffini ne dobiju zlatnu boju, a čačkalicom provjerite jesu li dovoljno pečeni.
- Izvadite iz pećnice i nožem pređite po rubovima muffina dok su vrući kako biste ih kasnije lakše izvadili. Kad se malo ohlade izvadite ih i poslužite tople ili hladne.
