Slani kolač od hrskavih krumpirića i slanine

Ovu slojevitu slanu tortu od krumpira možete napraviti i u manje kaloričnoj verziji, ako izostavite slaninu.

Slani kolač od hrskavih krumpirića i slanine

01:50

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220°C i obložite vatrostalnu posudu papirom za pečenje.

Narežite krumpire na što tanje listiće. Ulijte malo maslaca preko papira za pečenje i poslažite krumpire.

U preostali maslac umiješajte začine po želji i prelijte preko krumpira. Na vrh stavite malo slanine narezane na tanke trakice.

Pecite 1 sat i trideset minuta, dok krumpir ne poprimi zlatnu boju.

Kada se krumpiri malo ohlade, izvadite ih iz posude i poslužite.

Energetska vrijednost:

429

Ostali recepti

Njoki s parmezanom i špinatom
Ukusne zapečene prokulice
Smoothie od avokada i breskve
Tjestenina s tunom
Čokoladni san
Tropska zobena kaša
Osvježavajući smoothie s bananom
Smoothie od špinata i chia sjemenki
© 2025 Zdravi recepti