Nazad na početnu
Sastojci
- 3 dl kave, skuhane i ohlađene
- 150 g indijskih oraščića
- 2 dl kokosovog mlijeka
- 5-6 datulja
- 1 žlica kakao praha
- 1 žlica javorovog sirupa
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
- 1 čokolada za kuhanje
- 1 žlica kokosovog ulja
Priprema
Priprema
- Prije nego krenete s pripremom sladoleda, stavite indijske oraščiće u vruću vodu na 3-4 sata, dok ne omekšaju. Prije upotrebe iscijedite vodu i isperite ih.
- Za to vrijeme u kavu stavite datulje na 2 sata, dok ne narastu. Kad izvadite datulje, nemojte proliti kavu.
- U blender stavite kavu, datulje, indijske oraščiće, kokosovo mlijeko, kakao, javorov sirup, vaniliju i sol. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Ulijte smjesu u kalupe za sladolede ili u posudice od jogurta, nakon sat vremena dodajte drveni štapić i stavite u zamrzivač na 6-8 sati.
- Prije posluživanja rastopite čokoladu za kuhanje s kokosovim uljem. Kad izvadite sladolede iz kalupa, umočite ih u rastopljenu čokoladu i/ili pospite komadićima čokolade i kokosa.
