Nazad na početnu

Škampi s graškom i kukuruzom

Ukusan dodatak glavnom jelu za 4 osobe, odličan za one koji paze na kolesterol.

00:30
4 osobe
Lako

Nutritivne vrednosti

  • Masti - 9g
  • Zasićene masti - 1g
  • Monozasićene masti - 4g
  • Kolesterol - 172 mg
  • Ugljikohidrati - 26g
  • Proteini - 30g
  • Dijetalna vlakna - 7g
  • Natrij - 491 mg
  • Kalij - 476 mg
  •  

Sastojci

  • 2 kriške slanine
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 srednja glavica luka, na kockice
  • 1 crvena babura paprika, kockice
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 1/2 žličice nasjeckanog svježeg timijana
  • 2 šalice graška
  • 2 šalice kukuruza
  • 1/2 šalice pileće juhe ili juhe od povrća
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 1/4 čajne žličice soli
  • 450 g sirovih škampa, oljuštenih
  • 1/4 čajne žličice papra

Priprema

Priprema:

1. Pržite slaninu na srednjoj toplini dok ne postane hrskava, oko 5 minuta. Izvadite slaninu na tanjur obložen papirnatim ručnicima, ostavite da se ohladi.

2. Dodajte ulje na tavu, luk, papriku, češnjak i timijan te miješajte oko 3 minute. Umiješajte grašak, kukuruz, pileću juhu, ocat i sol. Pirjajte, smanjite toplinu na srednje-nisku i kuhajte 5 minuta.

3. U međuvremenu, pospite škampe s paprom. Stavite škampe na vrh povrća, poklopite i kuhajte oko 5 minuta. Izmrvite slaninu i dodajte na vrh.

Energetska vrijednost

307