Nazad na početnu

Škampi na buzaru za idealno ljeto

Ljeto je teško zamisliti bez omiljenog jela - škampi na buzaru. Popularno ljetno jelo zapravo je veoma jednostavno za napraviti, a u njemu će uživati svi vaši gosti.

00:40
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 kg škampa
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 3-6 režnja češnjaka
  • 2 veće glavice crvenog luka
  • 1 manja vezica svježeg peršina
  • 200 ml bijelog vina po izboru
  • 1 žlica dalmatinskih začina (ružmarina i majčine dušine)
  • Sol i papar
  • 100 ml pasirane rajčice
  • 200 ml vode (ako je potrebno i više)
  • 2 žlice krušnih mrvica

Priprema

Priprema:

  1. Nasjeckajte luk, prepržite na maslinovom ulju. Dodajte nasjeckani češnjak, pasiranu rajčicu, vodu ružmarin i majčinu dušicu, te uz miješane prokuhajte.
  2. Dodajte očistene škampe. Podlijte vinom, poparite i posolite.
  3. Pirjajte oko 20 minuta, svaki malo pomiješajte.
  4. Pred kraj ako želite možete dodati krušne mrvice kako bi umak dodatno zgusnuli.
  5. Poslužite škampe uz prilog po izboru.