Nazad na početnu
Sastojci
- 1 kg škampa
- 120 ml maslinovog ulja
- 3-6 režnja češnjaka
- 2 veće glavice crvenog luka
- 1 manja vezica svježeg peršina
- 200 ml bijelog vina po izboru
- 1 žlica dalmatinskih začina (ružmarina i majčine dušine)
- Sol i papar
- 100 ml pasirane rajčice
- 200 ml vode (ako je potrebno i više)
- 2 žlice krušnih mrvica
Priprema
Priprema:
- Nasjeckajte luk, prepržite na maslinovom ulju. Dodajte nasjeckani češnjak, pasiranu rajčicu, vodu ružmarin i majčinu dušicu, te uz miješane prokuhajte.
- Dodajte očistene škampe. Podlijte vinom, poparite i posolite.
- Pirjajte oko 20 minuta, svaki malo pomiješajte.
- Pred kraj ako želite možete dodati krušne mrvice kako bi umak dodatno zgusnuli.
- Poslužite škampe uz prilog po izboru.