Nazad na početnu

Sirom punjene rižine kuglice

Uživajte u ovim kuglicama dok iz njih curi vruća mozzarella.

01:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 200 g riže dugog zrna, skuhane i ohlađene
  • 2 jaja, lagano umućena
  • 100 g mozzarelle
  • 100 g krušnih mrvica
  • Biljno ulje

Priprema

Priprema

Dobro pomiješajte rižu i jaje dok se ne ispremiješaju.

Uzmite čajnu žličicu riže i stavite kockicu mozzarelle u sredinu. Prekrijte s još jednom žličicom riže. Pritišćite ih zajedno kako bi formirali oblik kugle.

Nastavite dok ne potrošite svu smjesu s rižom.

Obložite rižine kuglice s krušnim mrvicama.

Stavite ih na lim za pečenje, a zatim u frižider na najmanje 30 minuta.

U tavi zagrijte dovoljno ulja za duboko prženje.

U serijama pržite rižine kuglice na pet minuta dok ne dobiju zlatno smeđu boju.

Poslužite vruće.