Sir od dunja

Nakon što se ubere, plod dunje možemo čuvati otprilike tjedan dana na otvorenom.

Sir od dunja

00:30

Sastojci:

Priprema

Dunju očistite kao jabuku. Ogulite koru, izvadite sjemenke, narežite na kockice i kuhajte dok ne omekša. Ocijedite, propasirajte i kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Dodajte šećer i limunov sok i kuhajte još 30 minuta uz konstantno miješanje.

Toplu smjesu izlijte u namašćeni kalup po izboru i spremite u hladnjak. Kada se u potpunosti ohladi, izvadite ga i narežite.

Gotovu delikatesu možete jesti samu ili u kombinaciji s pikantnim tvrdim sirom i orasima.

Ostali recepti

Rolice od cimeta
Pita od divljači
Rižoto od šparoga
Pureći file na posteljici od zelenih mahuna i cikle
Zeleni sok za detoksikaciju jetre
Ljetni zeleni smoothie
Najukusnije bezglutensko tijesto za pizzu
Smoothie od špinata, đumbira i chia sjemenki
© 2025 Zdravi recepti