Nazad na početnu

Schwarzwald rolada (za dijabetičare)

Poznata poslastica za dijabetičare

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • Tijesto

  • 5jaja
  • 2-3 žličice umjetnog tekućeg sladila
  • 100gbrašna
  • 10gkakaa
  • 3 žlicevode
  • malopraška za pecivo
  • Punjenje

  • 1 paketsmrznutih višanja
  • 1-1.5 dl.vode
  • malocimeta
  • 1-2 žličiceumjetnog tekućeg sladila
  • 2 vrečicelight šlag pjene

Priprema

Priprema

1. Odvojite bjelanca od žumanaca. Od bjelanaca napravite čvrst snijeg. Žumance, umjetno sladilo i vodu stucite u gustu smjesu.

2. Prosijte brašno s praškom za pecivo i kakaom.

3. U smjesu od žumanaca umiješajte brašno, a zatim i snijeg od bjelančevina.

Dobivenu smjesu ulijte u veliki lim obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj peći na temp. 180°C, 12-15 min. Tijesto istresite na kuhinjsku krpu, pažljivo odvojite papir i smotajte zajedno s krpom. Pustite da se ohladi.

1. Skuhajte višnje s vodom, umiješajte cimet i umjetno sladilo(možete umiješati i 1 žl. gustina). Pustite da se ohladi.

2. Šlag napravite prema uputama na pakiranju.

Na dio tijesta rasporedite višnje, premažite obilato šlagom, smotajte roladu i izvana premažite ostatkom šlaga. Pospite gorkom čokoladom.