Savršeno hrskavi prženi kolutići luka

Pržene kolutiće luka možete pripremiti kao prilog ili poslužiti kao grickalicu.

Savršeno hrskavi prženi kolutići luka Izvor slike: 123RF

00:05

Sastojci:

Priprema prženih kolutova luka

1. Luk očistite od ljuske i narežite na kolutiće.

2. Pripremite 3 zdjelice. U jednoj pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol, u drugoj pomiješajte razmućeno jaje i mlijeko, a u treću stavite krušne mrvice.

3. Kolut luka najprije uvaljajte u brašno, a zatim u jaje i mlijeko. Iznad posudice ocijedite višak jaja s luka i uvaljajte kolut u krušne mrvice. Postupak ponovite s preostalim kolutićima luka.

4. U dubljoj tavi zagrijte ulje i pržite kolutiće luka 2 do 3 minute, odnosno dok ne poprime zlatno smeđu boju.

5. Kada je luk gotov stavite ga na kuhinjski ručnik kako bi utopio višak masnoće.

6. Poslužite uz umak po želji.

Ostali recepti

Pileća juha s kukuruzom (bez laktoze)
Torta od limuna
Salata od piletine i avokada s preljevom
Zapečene gljive
Salata od lubenice i feta sira
Zapečena tjestenina s puretinom i tikvicama
Salata od artičoka i tune
Odresci od oslića
© 2025 Zdravi recepti