Nazad na početnu

Savršeno hrskavi prženi kolutići luka

Pržene kolutiće luka možete pripremiti kao prilog ili poslužiti kao grickalicu.

00:05
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 veća glavica luka 
  • 130 g brašna 
  • 1 žličica praška za pecivo 
  • 1 žličica soli 
  • 1 jaje 
  • 2 dl mlijeka 
  • 100 g krušnih mrvica 
  • ulje za prženje 

Priprema

Priprema prženih kolutova luka

1. Luk očistite od ljuske i narežite na kolutiće.

2. Pripremite 3 zdjelice. U jednoj pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol, u drugoj pomiješajte razmućeno jaje i mlijeko, a u treću stavite krušne mrvice.

3. Kolut luka najprije uvaljajte u brašno, a zatim u jaje i mlijeko. Iznad posudice ocijedite višak jaja s luka i uvaljajte kolut u krušne mrvice. Postupak ponovite s preostalim kolutićima luka.

4. U dubljoj tavi zagrijte ulje i pržite kolutiće luka 2 do 3 minute, odnosno dok ne poprime zlatno smeđu boju.

5. Kada je luk gotov stavite ga na kuhinjski ručnik kako bi utopio višak masnoće.

6. Poslužite uz umak po želji.