Nazad na početnu
Sastojci
- 2 zrela avokada
- 2 žlice soka od limuna ili limete
- pola žlice soli
- 1 žlicu čilija (po želji)
- 2 žlice luka (po želji)
- ½ rajčica (po želji)
Priprema
Priprema
- Prerežite avokado po dužini te ga okrenite oko koštice kako bi se avokado podijelio na dva jednaka dijela.
- U jednoj polovici vidjet ćete košticu koju izvadite tako da je nožem lagano zarežete i izvrnete. Zatim zarežite meso avokada do kore po dužini i širini na kvadrate i upotrijebite žlicu kako bi ga odvojili od kore. Kada ste ga odvojili od kore, stavite ga u posudu i izgnječite vilicom.
- Dodajte limunov sok i sol te pomiješajte. Nakon toga, ako želite, možete dodati luk, čili ili rajčicu i sve još jednom pomiješati.
- Pokrijte prianjajućom folijom i stavite u hladnjak da se ohladi. Nakon toga poslužite ga kao umak s tortiljama.