Nazad na početnu

Savršen guacamole umak od 3 sastojka!

Ovaj jednostavan umak tradicionalno dolazi iz Meksika, gdje se kombinira s quesadillama, salatama, povrćem i drugom vrstom hrane. Zbog kremaste teksture i izvrsnog, kiselkastog okusa postao je sve češći dodatak grickalicama, poput tortilja čipsa.

00:15
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 2 zrela avokada
  • 2 žlice soka od limuna ili limete
  • pola žlice soli
  • 1 žlicu čilija (po želji)
  • 2 žlice luka (po želji)
  • ½ rajčica (po želji)

Priprema

Priprema

  1. Prerežite avokado po dužini te ga okrenite oko koštice kako bi se avokado podijelio na dva jednaka dijela.
  2. U jednoj polovici vidjet ćete košticu koju izvadite tako da je nožem lagano zarežete i izvrnete. Zatim zarežite meso avokada do kore po dužini i širini na kvadrate i upotrijebite žlicu kako bi ga odvojili od kore. Kada ste ga odvojili od kore, stavite ga u posudu i izgnječite vilicom.
  3. Dodajte limunov sok i sol te pomiješajte. Nakon toga, ako želite, možete dodati luk, čili ili rajčicu i sve još jednom pomiješati.
  4. Pokrijte prianjajućom folijom i stavite u hladnjak da se ohladi. Nakon toga poslužite ga kao umak s tortiljama.