Sarma kao iz bakine kuhinje

Prosinac je nezamisliv bez sarme, a ovo jelo nas uvijek asocira na obiteljske ručkove.

Sarma kao iz bakine kuhinje Izvor slike: 123RF

03:00

Sastojci:

Priprema:

  1. Očistite luk i narežite ga na kockice.
  2. Prepržite luk, češnjak i na kockice narezanu slaninu na ulju.
  3. Pomiješajte miješano meso, rižu, crvenu papriku, sol, papar i mješavinu s lukom i slaninom.
  4. Odvojite listove glavice kupusa i odrežite im korijen.
  5. Listove kupusa nadjenite mesom, zamotajte ih i presavijte rubove.
  6. U duboki lonac posložite sarme. Dodajte lovorov list, višak kupusa nasjeckajte na trakice i dodajte također u lonac. U sredinu dodajte suho meso, kobasicu ili suha rebarca.
  7. Vodom prelijte sarmu.
  8. Kuhajte oko dva sata.
  9. Na kraju možete dodati laganu zapršku.

Vezani članci:

Ostali recepti

Muffini od tamne čokolade
Piletina s artičokama i pancetom
Smoothie od naranče i limuna
Slatki krumpir
Čokoladne šnite
Kolač od ananasa
Tople pogačice
Kremasta juha od brokule i celera
© 2025 Zdravi recepti