Nazad na početnu

Sarma kao iz bakine kuhinje

Prosinac je nezamisliv bez sarme, a ovo jelo nas uvijek asocira na obiteljske ručkove.

03:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 50 g riže
  • 1 luk
  • 60 g slanine
  • 1 lovorov list
  • 1 čajna žlica crvene paprike
  • Sol i papar
  • 3 režnja češnjaka
  • Suho meso, kobasica ili suha rebarca po želji
  • Ulje

Priprema

Priprema:

  1. Očistite luk i narežite ga na kockice.
  2. Prepržite luk, češnjak i na kockice narezanu slaninu na ulju.
  3. Pomiješajte miješano meso, rižu, crvenu papriku, sol, papar i mješavinu s lukom i slaninom.
  4. Odvojite listove glavice kupusa i odrežite im korijen.
  5. Listove kupusa nadjenite mesom, zamotajte ih i presavijte rubove.
  6. U duboki lonac posložite sarme. Dodajte lovorov list, višak kupusa nasjeckajte na trakice i dodajte također u lonac. U sredinu dodajte suho meso, kobasicu ili suha rebarca.
  7. Vodom prelijte sarmu.
  8. Kuhajte oko dva sata.
  9. Na kraju možete dodati laganu zapršku.

Vezani članci: