Nazad na početnu

Salata sa svježim pšeničnim klicama

Obrok za makrobiotičke sladokusce

00:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 200 g mahuna
  • sol
  • 150 g svježih pšeničnih klica
  • 200 g zelene salate
  • 3 mlada luka
  • Za preljev

  • 3 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice aceta balsamica
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica narezanog kopra
  • Za posipavanje

  • 4 žličice sezamovih sjemenki
  • ½ žličice soli

Priprema

Priprema

1. Mahune očistite, operite, narežite i kuhajte u kipućoj, blago posoljenoj vodi.
2. Kuhane mahune ocijedite i ohladite.
3. Klice dobro isperite pod vodom.
4. Salatu operite i narežite na šire trake.
5. Luk operite i narežite na kolutiće.
6. Maslinovo ulje, aceto balsamico, češnjak i kopar dobro izmiješajte i prelijte po pripremljenoj salati.
7. Sezam i sol pomiješajte i popecite tako dugo dok sezam ne počne pucketati.
8. Na kraju pečenu mješavinu sameljite.

Posluživanje

Pripremljenu salatu poslužite posipanu sezamom.

Savjet

U nedostatku svježih mahuna možete koristiti zamrznute. Tijekom godine zelenu salatu možete zamijeniti nekom drugom, ovisno o sezoni, pa ćete tako mijenjati i izgled salate.

Energetska vrijednost

299