Salata sa svježim pšeničnim klicama

Obrok za makrobiotičke sladokusce

Salata sa svježim pšeničnim klicama

00:20

Sastojci:

Priprema

1. Mahune očistite, operite, narežite i kuhajte u kipućoj, blago posoljenoj vodi.
2. Kuhane mahune ocijedite i ohladite.
3. Klice dobro isperite pod vodom.
4. Salatu operite i narežite na šire trake.
5. Luk operite i narežite na kolutiće.
6. Maslinovo ulje, aceto balsamico, češnjak i kopar dobro izmiješajte i prelijte po pripremljenoj salati.
7. Sezam i sol pomiješajte i popecite tako dugo dok sezam ne počne pucketati.
8. Na kraju pečenu mješavinu sameljite.

Posluživanje

Pripremljenu salatu poslužite posipanu sezamom.

Savjet

U nedostatku svježih mahuna možete koristiti zamrznute. Tijekom godine zelenu salatu možete zamijeniti nekom drugom, ovisno o sezoni, pa ćete tako mijenjati i izgled salate.

Energetska vrijednost:

299

Ostali recepti

Puretina s artičokama (UN dijeta)
Riba s povrćem
Ledena kava sa sladoledom od vanilije
Čili tagliatelle sa smokvama
Salata od kuskusa i povrća
Španjolska piletina s bademima
Kruh od banane i kokosa
Zapečene rajčice sa sirom
© 2025 Zdravi recepti