Nazad na početnu

Salata s lećom, kus-kusom i mentom

Leću možete zamijeniti nekom drugom mahunarkom.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 6čajnih žličica jabučnog octa
  • 4 čajne žličice senfa
  • ¼šalice maslinovog ulja
  • ¾ čajne žličice soli
  • ¼ čajnežličice mljevenog papra
  • 1 1/3 šalica skuhane, iscijeđene iohlađene leće
  • 1 šalica skuhanog, iscijeđenog i ohlađenogkus-kusa
  • ¾ šalice nasjeckane mente
  • 4 nasjeckana mladaluka-samo bijeli dio
  • 3 nasjeckane rajčice

Priprema

Priprema

  1. Izmiješajte jabučni ocat, maslinovo ulje, senf, sol, papar u malenoj posudi kako bi dobili preljev.
  2. Stavite leću, kus-kus, mladi luk, mentu, rajčicu u veliku posudu.
  3. Dodajte preljev, izmiješajte i poslužite.