Nazad na početnu

Salata s jagodama s roštilja

Ukusna i osvježavajuća salata.

00:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 8 do 10 jagoda
  • 3 marelice
  • 110g mozzarelle
  • 1/2 šalice balsamico octa
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 4 do 8 listića svježeg bosiljka
  • papar
  • sol

Priprema

Priprema

Zagrijte roštilj i pecite jagode oko 2 minute sa svake strane. Uklonite s roštilja i ostavite sa strane.

Kada se ohlade, nasjeckajte ih i stavite u zdjelu. Dodajte nasjeckane marelice i dobro promiješajte.

U malom loncu zagrijte ocat dok i kuhajte na srednje jakoj vatri. Kuhajte ga dok god se količina octa ne smanji za pola. Nasjeckajte mozzarellu i dodajte u voće. Pospite octom, maslinovim uljem, posolite i popaprite po želji i poslužite.