Nazad na početnu

Salata od tikvica i bundeva

Odličan prilog svakom jelu.

02:30
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1/2 šalice jabučnog octa
  • 4 žličice šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 3 tikvice
  • 2 bundeve
  • 1 oguljeni češanj češnjaka
  • 1/2 šalice svježeg bosiljka
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 120g nasjeckane mozzarelle

Priprema

Priprema

Pomiješajte ocat, šećer i sol. Nasjeckajte tikvice i bundevu i dodajte ih u smjesu od octa. Pokrijte i stavite da stoji u hladnjaku 2 sata.

U vruću vodu stavite češnjak i izvadite ga nakon 1 minute. Isperite ga u hladnoj vodi i pustite da stoji sa strane. Dodajte bosiljak u vodu i odmah ga izvadite i isperite hladnom vodom. Ostavite 1 žlicu vode u kojoj se kuhao bosiljak. Bosiljak i češnjak stavite u blender, dodajte sok od limuna, preostalu vodu i maslinovo ulje. Miksajte dok smjesa ne postane kompaktna.

Ocijedite bundevu i tikvice i rasporedite po tanjurima. Pospite mozzarellom i smjesom od bosiljka i češnjaka.