Nazad na početnu

Salata od špinata s umakom od sira

Zdrava i ukusna salata koja može poslužiti i kao prilog.

00:40
4 osobe
Lako

Nutritivne vrednosti

Kalorije 300
Masti 13g
Kolesterol 216mg
Ugljikohidrati 26g
Proteini 22g
Vlakna 8g
Natrij 823mg
Kalij 592mg

Sastojci

  • 8 jaja
  • 6 šalica svježeg špinata
  • 1 šalica naribane mrkve
  • 1 šalica listova repe
  • 2 žlice badema
  • 1 šalica vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica maslaca
  • 200g nasjeckane Goude
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra

Priprema

Priprema

Na tavu stavite maslac, kada se rastopi dodajte sir. Kada smjesa postane ravnomjerna, odnosno kada se sir do kraja rastopi dodajte vrhnje za kuhanje, sol i papar. Neprestano miješajte dok se svi sastojci ne stope u umak. Umak stavite sa strane da se hladi.

Jaja stavite u lonac s vodom, kada voda proključa, smanjite vatru i pustite da se kuhaju 10 minuta. Jaja ohladite i oljuštite. Od 6 jaja odvojite žumanjak, preostale bjelanjke i žumanjke usitnite.

Bademe usitnite, stavite na tavu i pržite ih 2 do 4 minute. U zdjelu pomiješajte špinat, jaja, mrkvu, repu, bademe te stavite umaka po želji.

Energetska vrijednost

300