Nazad na početnu

Salata od špinata s toplim preljevom

Lako se može pretvoriti i glavno jelo ako dodate trakice pilećih prsa pečenih na žaru.

00:20
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 280 g mladog (baby) špinata
  • 4 tvrdo kuhana jaja
  • 1 šalica narezanih gljiva
  • 6 kriški slanine
  • 280 g nasjeckanog švicarskog sira
  • 1/2 šalice prženih i usitnjenih badema
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 glavica luka narezanog na ploške
  • 1 žličica nasjeckanog češnjaka
  • 1/3 šalice bijelog octa
  • 1/3 šalice senfa
  • 1/3 šalice meda
  • sol
  • papar

Priprema

Priprema

Stavite špinat u veliku zdjelu, dodajte narezana tvrdo kuhana jaja, gljive, sir i bademe. Posložite 4 kriške pečene hrskave slanine.

Zagrijte maslinovo ulje u maloj tavi na srednje jakoj vatri. Pirjajte luk i češnjak oko 2 minute. Umiješajte ocat, senf, med i preostale 2 kriške usitnjene pečene slanine. Začinite po želji.

Vrući preljev prelijte preko salate i poslužite.

Energetska vrijednost

665